Nieuw Broodbak Boek!

Wel eens een vlechtbrood gemaakt? Nou is je kans met dit nieuwe boek met uitleg hoe je dat moet doen. Een smakelijk boek van Levine van Doorne, jawel mijn zus.  En alweer haar 5e boek over het zelf maken van brood. Afgelopen jaar mocht ik weer de foto's maken van de stap voor stap uitleg, resultaat en sfeerweergave. Het was weer fantastisch om te doen! Niet alleen de foto's maken was leuk maar ook om de vakkundigheid van Levine te zien. We werkten in haar workshopruimte in Rijswijk. Ook mijn andere zus Anke heeft meegewerkt aan dit boek, zij verzorgde de illustraties die het boek echt afmaakt. Wat ik al in een eerder blog schreef, foodfotografie heeft destijds zijn intrede gedaan in mijn fotografie. Wil je ook je creaties laten vastleggen (ook voor nonfood trouwens en illustraties) Neem dan even contact met me op.

Lees meer »

Het beroemde logo van foto Ridder van Doorne

Het bedrijfslogo wat mijn vader al sinds de jaren 60 in gebruik had. Je vond het op werkelijk alles terug. Niet alleen op visitekaartjes en enveloppes maar zelf op speldjes en apparatuur wat verkocht  werd. Ik heb het nu met alle trots overgenomen en zal het met evenveel trots gebruiken! Sommige mensen zien niet wat het logo voorstelt :)

Lees meer »

Sodabrood

Brood is lekker, brood is gezond en brood is leuk. Wat nog leuker is, is het fotograferen van brood! Ik mocht de afgelopen tijd mijn medewerking verlenen aan een nieuw boek over broodbakken. Dit boek verklapt alles over het maken van Iers Sodabrood. Sodabrood uit  eigen oven is het nieuwe boek van Levine van Doorne in samenwerking met Freerk Bos. Freerk is ook een enthousiaste thuis bakker die de workshops van Levine heeft gevolgd. Dat heeft geresulteerd in een super leuk en lekker broodbakboek.

Lees meer »

Olympus Trip 35

Ik kreeg onlangs deze super leuke camera. De Olympus Trip 35. (1967 - 1984) Een belichting test gedaan met een oude film uit 2006, Fujifilm Superia X-tra 400. De negatieven zagen er goed uit. Dus nu heb ik een nieuwe zwart-wit film ingezet. Een Ilford HP5 Plus. Nu dus leuke foto's vinden de komende tijd.

Lees meer »

Frankrijk 2020

Zodra we het seintje kregen dat Frankrijk groen was om te gaan, gingen we. Een wel verdiende vakantie laten we ons natuurlijk niet afnemen. Dus op naar Montbun Les Bains. De foto hier is gemaakt tijdens een uitstapje naar het dorpje Sault. Een leuk middeleeuws dorpje vol gezelligheid. Ook waren de meeste winkeltjes, restaurantjes en café's  gewoon weer open. Nog niet al te veel touristen op een hele bups fietsers na. Op het terrasje op de foto dronken we iets lekkers.

Lees meer »

Fotografie gaat niet over techniek alleen

Met fotograferen raak je nooit uitgeleerd. Lang lang geleden, toen ik begon met fotograferen verdiepte ik mij geheel in technieken en regeltjes. Zelfs op de plee lagen boekjes met uitleg over de werking van camera's zoals sluitertijd, diafragma, ISO, belichtingscompensatie, kleurtemperatuur, jpg en raw etc etc etc. Ik verslond de boeken en artikelen tot ze zowat uit elkaar vielen. Na een behoorlijke tijd en oefeningen had ik het allemaal onder de knie. Ik was klaar om echt te gaan fotograferen. Maar dat lukt me niet, best gek want ik kende mijn camera van a tot z en had alle regeltjes in mijn kop gepropt. Nog maar eens met mijn neus de boeken in en nog meer kiekjes maken.Na een tijd ontdekte ik dat ik feitelijk alleen maar aan het fotograferen was hoe andere mij verteld hadden hoe dat te doen. Er zat geen schrijntje "Ridder" in de foto's. Het waren foto's van andere die door mij gemaakt waren. Ik ontdekte dat fotograferen (iets creëren) helemaal niet zoveel te maken heeft met techniekjes en regeltjes maar met jezelf en hoe jij de wereld ziet.Fotograferen is best moeilijk, niet de techniekjes en regeltjes maar wel jezelf in de foto's stoppen wel. Dus leer los te laten en volg jezelf! Je moet leren te fotograferen hoe jij dat wilt, volg je hart en gevoel, blijf jezelf en heb maling aan wat andere vinden hoe jij dat doet of moet doen. Fotograferen doe je niet met een camera maar met je kop en hart.

Lees meer »

Familie Voorjaarszonnebloem

Het is bijna zover maar we mogen volgens de regels buiten op locatie nog geen familieportretten maken, dan maar andere families op de foto zetten. Dit is de familie "Voorjaarszonnebloem" (moest ik even opzoeken) die ik tegen kwam in het Overvoordebos in Rijswijk.

Lees meer »

Glas voor raam met tulp

Deze week kwam ik op  YouTube terecht bij en video van het kanaal "The Art Of Photography" van Ted Forbes. Op het kanaal worden vaak foto opdrachten/uitdagingen voorgesteld. Nu ik toch binnen zit en meer tijd over heb dan anders besloot ik met deze uitdaging mee te doen. Het gaat om het nabootsen van een beroemde foto van fotograaf Josef Sudek (1896-1976)

Lees meer »

De kogel door de kerk

Gisteren heb ik besloten om mijn account bij Jouwweb.nl om te zetten naar Pro en dus feitelijk mijn nieuwe website een soort van gelanceerd. Alleen het wachten is nog op het verhuis bestandje (token) van mijn vorige provider.

Lees meer »