Ridder van Doorne fotografie

HERFSTACTIE 

Laat je een familieportret maken (A) dan ontvang je de opnamekosten van € 79,- als giftvoucher retour die je dan wee r kan besteden in de webwinkel aan mooie fotoproducten (afdrukken, ingelijst etc,...)

Digitale camera's te ingewikkeld 

Al die extra mogelijkheden op nieuwere camera's heeft mij doen besluiten geen nieuwe camera te kopen, voorlopig. Ik fotografeer met fujifilm xt1 en xt10 en zelfs nog een x100 en ik gebruik alleen het nodige. Ik wil geen ibis, ik gebruik kennis en kunde. Ik wil geen 100 scherpstelpunten, ik heb er maar 1 nodig. Iso 64000, wat moet ik ermee? (trouwens, iso en digitale fotografie is een dikke vette leugen) 

Ik denk dat beginnende fotografen dankzij al die mogelijkheden op huidige camera's niet echt leren foto's te maken en vertrouwen te veel op hun camera dan op zichzelf! 

Op het moment dat er een gestripte camera op de markt komt met alleen de mogelijkheden die we echt nodig hebben dan zal ik het direct aanschaffen. Nu sla ik nog even over!

Mijn stijl en manier van fotograferen 

Mijn stijl en manier van fotograferen In de loop der jaren is mijn stijl en manier van fotograferen veranderd. Steeds meer ging ik de kant op om trouwreportages op een documentaire achtige manier vast te leggen. Ik ruilde zelfs mijn zware spiegelreflex camera's in voor de modernere, lichtere en kleinere systeemcamera's. Wat niet alleen een hoop geschouw scheelt maar ook beter past bij mijn huidige manier van werken.

Maar wat is een documentaire trouwfotograaf?

Nou, feitelijk heel simpel. Een documentaire trouwfotograaf moet helemaal in het teken staan van het vertellen van een verhaal. Dit houdt in dat ik gedurende jullie trouwdag steeds zoek naar momenten die mij aanstaan en die goed in het hele verhaal passen. je bent tenslotte als fotograaf, en zeker als trouwfotograaf een verhalenverteller.

Dit houdt ook in dat ik nooit een moment of gebeurtenis tijdens de trouwdag zal onderbreken om te vragen aan het bruidspaar, gasten de bruidsmeisjes etc. even te poseren, in de camera te lachen of in mooier licht te gaan staan. Ik zoek spontaniteit in de foto's en eigenlijk geen geposeerde nepfoto's ;)

Zelfs niet tijdens de traditionele fotoshoot. Veel bruidsparen vragen om deze shoot maar ook dan zal ik altijd de candid-shots de voorkeur geven.

Uiteindelijk zal het resulteren in een mooi trouwverhaal in het album waar je nog in lengte van jaren met veel plezier naar terug zal kijken.

Verandering in levering van familieportretten 

Bij de familieportretten leverde ik standaard 4 afdrukken op 13x18. Dat kon via mijn webwinkel met een zogenaamde giftvoucher van€ 15,- oftewel t.w.v. die 4 afdrukken. Maar vanaf nu krijgt elke klant een giftvoucher van € 25,- die naar eigen wens te besteden is in de webwinkel. De giftvoucher overhandig ik direct aan de klant tijdens de fotoshoot. Duidelijker en makkelijker en nog meer voordeel!

Je druk maken over verkeerde dingen 

Je druk maken over verkeerde dingen Vaak als mensen een fotografie hobby starten wordt de nadruk op volledig verkeerde zaken gelegd zoals apparatuur en techniek. Men maakt zich vaak druk over geheel onbelangrijke zaken zoals megapixels, wel of niet een full frame sensor, dure lenzen, AF snelheid, ibis en dergelijke.

Er wordt ook bitter weinig over fotografie gesproken maar meer over apparatuur. Als je over je camera kletst heb je het niet over fotograferen!  

Je kan je maar beter druk maken over het onderwerp wat je wilt fotograferen. Als je bijvoorbeeld de natuur wilt vastleggen, koop dan niet een boek over hoe je natuur moet fotograferen maar koop een boek over hoe de natuur werkt en ga naar buiten en schiet 10,000 foto's. Leer de natuur kennen, leer kijken. Spelen met scherpte(diepte), beweging, bevriezing, belichting noem maar op is van later belang! 

Vandaag ga ik vast weer even naar buiten en neem mijn Fujifilm X100 Limited Edtion mee.

Happy Shooting,

Ridder

De trouwreportage, de familie 

De trouwreportage, de familie Even tussendoor een paar foto's maken met het bruidspaar. Soms gaan de kinderen mee wat een hoop extra geregel maar vooral veel gezelligheid met zich meebrengt.

Een tip voor bruidsparen, als je met je kinderen op de foto gaat, ga dan als eerste met ze op de foto. Kinderen zijn zoals jullie weten speels, en zien na een tijdje de nut van die foto's niet meer in :)


Ps: ook een trouwreportage inclusief album? Boek hier je trouwreportage, wil je eerst meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek dan kom gezellig even langs.

Het regent, het regent,... 

Het regent, het regent,... Je hebt vaak geen keus als het tijdens je trouwdag en trouwreportage ineens gaat regen, stormen en hagelen. Gewoon parapluutjes uit de auto halen en vooral plezier houden. Want dat is het het. Trouwreportages maak je met veel plezier,.. en trouwen doe je ook met plezier,....

Ik heb ze gevonden,... 

Ik heb ze gevonden,... Afgelopen week naar de Professional Imaging beurs geweest en diverse bedrijven bezocht die eindproducten zoals canvassen, ingelijste producten en trouwalbums leveren.

Zoals het er nu voor staat heb ik een keuze kunnen maken hoe ik binnenkort mijn familieportretten en trouwreportages ge afleveren.  

Zo kan ik als fotograaf mijn familieportretten en trouwreportages nog beter afleveren!

Stay tuned. 

Ridder

Bedrijfsfoto's 

Bedrijfsfoto's Beurzen, evenementen, belangrijke bijeenkomsten, foto's van je bedrijf, binnen en buiten. Foto's van het personeel. Nou ga zo maar door. Maak een vrijblijvende afspraak en ik kom naar je toe!

Klik hier om een afspraak te maken of om meer informatie te krijgen.

Op Locatie spotting 

Op Locatie spotting Vandaag even locatie spotten Bij en rondom het Familierestaurant De Bergsche Plas in Bergschenhoek voor mijn aankomende trouwreportage deze week. Even de sfeer proeven en zien wat er zoal te doen is. Eh,... al dat harde werk....

Familieportret en Herfstbos Breda 

Familieportret en Herfstbos Breda Het Mastbos van Breda is een van mijn favoriete bosgebieden. Vooral in de herfst. Geen gebrek aan leuke fotolocaties voor een familieportret in dit uitgestrekte bos. En achteraf genoeg keuze voor een kopje koffie.

Familieportret in het voorjaar 

Familieportret in het voorjaar In alle jaargetijden kan je natuurlijk leuke, spontane, mooie familieportretten maken. Nu het voorjaar weer op de deur staat te bonken is het misschien tijd om ook jouw familie op de foto te laten zetten?

Kosten voor een familieportret zijn € 45,- voor een fotoshoot van ca. 30 minuten of € 95,- voor een dik uur. 

Je ontvangt alle gemaakte foto's bewerkt en op hoge resolutie.

Als kadootje ontvangt ieder familielid een gratis afdruk van hun favoriete foto. (13x18)

Ook een familieportret laten maken? neem contact op.

Verliefd 

Verliefd
Wat voorop staat met het maken van een fotoserie van bv een verliefd stel of een complete familie is plezier hebben. En dat is nou precies wat we hadden tijden deze shoot in het Delftse hout.
Ook zo'n shoot? neem gewoon even contact op

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee