Foto-Ridder van Doorne

Op Locatie spotting 

Op Locatie spotting Vandaag even locatie spotten Bij en rondom het Familierestaurant De Bergsche Plas in Bergschenhoek voor mijn aankomende trouwreportage deze week. Even de sfeer proeven en zien wat er zoal te doen is. Eh,... al dat harde werk....

Familieportret en Herfstbos Breda 

Familieportret en Herfstbos Breda Het Mastbos van Breda is een van mijn favoriete bosgebieden. Vooral in de herfst. Geen gebrek aan leuke fotolocaties voor een familieportret in dit uitgestrekte bos. En achteraf genoeg keuze voor een kopje koffie.

Heb een dillema 

Heb ik weer :)

Mijn minst gebruikte lens is de 18-135. Op mijn beide fuji camera's (xt1 en xt10) zitten 99% van de tijd de 23 en 35mm f2. Nu denk ik er aan om die zoomlens in te ruilen voor de 50mm f2 Maar ik kan niet beslissen of ik het moet doen : Ik doe zo'n btje alles met die 23 en 35 en dus verwacht ik ook heel veel te gaan werken met die 50. De zoomlens komt eigenlijk nooit uit mijn tas en laat 'm soms zelfs thuis. Eigenlijk ook zonde want het is geen slecht ding natuurlijk. Dillemaatje weer,......

Aangemeld bij Dupho 

Aangemeld bij Dupho Het moest er al een tijdje gebeuren en bij toeval kwam Dupho met een leuke aanbieding omtrent lid worden. Dus sinds deze week ben ik lid van Dupho :)

Familieportret in het voorjaar 

Familieportret in het voorjaar In alle jaargetijden kan je natuurlijk leuke, spontane, mooie familieportretten maken. Nu het voorjaar weer op de deur staat te bonken is het misschien tijd om ook jouw familie op de foto te laten zetten?

Kosten voor een familieportret zijn € 45,- voor een fotoshoot van ca. 30 minuten of € 95,- voor een dik uur. 

Je ontvangt alle gemaakte foto's bewerkt en op hoge resolutie.

Als kadootje ontvangt ieder familielid een gratis afdruk van hun favoriete foto. (13x18)

Ook een familieportret laten maken? neem contact op.

Tethered fotograferen en Fujifilm 

Tethered fotograreren met Fuji camera’s icm Lightroom kan helaas nog steeds niet. Echter Fujifilm heeft een nieuwe app. “ FUJIFILM X Acquire” Daarmee kan je in ieder geval je foto’s via een usb kabel direct op je beeldscherm krijgen. Je bestanden worden gewoonweg naar een map verzonden die je in de instellingen van “FUJIFILM X Acquire” heb aangegeven.
 
Je kan daarna Lightroom eenvoudig met de importmap automatisch laten synchroniseren. In Lightroom moet je wel een 2e map aanmaken met het gevolg dat je de bestanden dus dubbel op je harde schijf heb staan. Maar dat is niet echt een probleem.
 
Hetzelfde foefje kan je ook doen met andere bewerkingssoftware zoals On1 Photo Raw. Die kijkt rechtstreeks in de importmap en dus heb je geen dubbele bestanden op je harde schijf.

Jammerlijk is dat met de app niet de instellingen van je camera kan aanpassen en het heeft geen ontspanknop. M.a.w. je moet bij je camera blijven voor de bediening. Ik heb echter nog niet de combinatie kunnen testen met dit en de mobiele app “Camera Remote”van Fuji.

Happy Shooting,
Ridder
 

Verliefd 

Verliefd Wat voorop staat met het maken van een fotoserie van bv een verliefd stel of een complete familie is plezier hebben. En dat is nou precies wat we hadden tijden deze shoot in het Delftse hout.

Ook zo'n shoot? neem gewoon even contact op

Gaan jullie op 07-07-2017 trouwen? 

Gaan jullie op 07-07-2017 trouwen? Mocht je mijn tarieven nog niet gezien hebben klik dan hier. Maar wacht even. Als jullie gaan trouwen op  vrijdag 07-07-2017 en ik mag die dag komen fotograferen dan krijgen jullie een trouwalbum op formaat 15x15 inclusief de usb met alle foto's er gratis bij!

Dus maak een vrijblijvende afspraak dan kom ik even langs, maakt niet uit waar.


Ps: Geldt ook voor maandag 17-07-2017 ;)

Nieuwe blog (03-01-2017) 

Nieuwe blog (03-01-2017) Binnenkort komen ook hier mijn blogberichten. Deze kon je voorheen vinden via een link naar een externe pagina: "riddervandoorne.wordpress.com"

Die blijft ook bestaan maar een gekoppelde blog aan mijn website is even wat handiger....

Tot snel.
Ridder

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee