Je liegt tegen jezelf

Gepubliceerd op 23 september 2020 om 15:31
 1. Ik heb altijd de nieuwste camera/lens nodig
  1. tenzij je huidige apparatuur de geest heeft gegeven heb je niks nieuws nodig. Je huidige camera mist misschien alleen een paar scherpstelpuntjes t.o.v die nieuwere en heeft een lagere megapixel hoeveelheid of zoiets onbenulligs
 2. Ik heb geen statief nodig
  1. Nee, natuurlijk niet tegenwoordig heb je camera's met beeldstabilisatie duhh. Je statief is naast sluitertijd het belangrijkste hulpmiddel voor scherpere foto's. Koop een goede stevige driepoot! je zal jezelf dankbaar zijn. Een statief doet namelijk nog iets anders, het remt je af en dat zet je aan het denken over je volgende foto! Let op: bij gebruik van een statief dien je je beeldstabilisatie uit te zetten, of die nou in je lens zit of in je camera!
 3. Foto's pas ik later wel aan op de computer
  1. Dus je geeft jezelf extra werk? Na je vakantie met 2000 plus foto's ga je nog dagen zitten pielen met allerlei fotobewerking-software. Tenzij je in RAW schiet, wat helemaal niet nodig is voor vakantiefoto's en dergelijke. Foto's dienen goed belicht uit je camera te komen. Als je steeds moet corrigeren op de computer dan heb je daar niet over nagedacht. Daarnaast is er een verschil tussen corrigeren en nabewerken. Nabewerken doe je met raw-bestanden waarbij jezelf witbalans, kleur, contrast en scherpte toevoegt aan je foto's.
 4. Vandaag heb ik geen camera nodig
  1. Neem altijd je camera mee, niet zozeer om om de 5 meter een foto te maken van iets onbenulligs zoals een duffe eend in een sloot die niks doet maar voor een onverwacht moment, gebeurtenis, een plotselinge weersverandering of je favoriete sportauto. Er kan zo maar een ufo landen vlak voor je neus en had je net niet je camera nodig die dag. 
 5. Ik heb geen kennis van flitsen nodig, ik fotografeer in natuurlijk licht
  1. Die leugen vertelde ik ook altijd tegen mijzelf en tot op de dag van vandaag ben ik geen flitser maar toch heb ik mij verdiept in het fotograferen met een flitser op mijn camera of los van de camera. Het kan je helpen met kleine dingen zoals bijvoorbeeld je model een beetje in te flitsen tegen de zon in waarbij je het licht op de achtergrond ook wilt behouden, van die dingen. (en het model mag ook je moeder zijn op de Costa del Sol)